Gulasz węgierski z czarnym pieprzem

7 października 2014, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
– 400 g udźca wołowego,
– 2 białe cebule,
– 0,5 łyżki czarnego pieprzu,
– Bulionetka do duszonych mięs Knorr,
– 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
– 200 g fasolki szparagowej,
– 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku,
– szczypta kminku.
Przygotowanie:
1. Mięso wołowe pokrój w kostkę. Posyp pieprzem i kminkiem.
2. Obsmaż mięso z każdej ze stron na rozgrzanym oleju.
3. Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę i wrzuć do smażonego mięsa.
4. Dodaj słodką paprykę oraz koncentrat pomidorowy. Smaż przez chwilę i dolej 0,5 l ciepłej wody.
5. Do gulaszu wrzuć Bulionetki Knorr – dzięki nim danie nabierze głębokiego smaku. Całość duś do miękkości.
6. Na koniec dodaj fasolkę i duś jeszcze przez kwadrans.

Gulasz wegierski z czarnym pieprzem



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...