Gulasz węgierski z czarnym pieprzem
Czas przygotowania: 60 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
– 400 g udźca wołowego,
– 2 białe cebule,
– 0,5 łyżki czarnego pieprzu,
– Bulionetka do duszonych mięs Knorr,
– 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
– 200 g fasolki szparagowej,
– 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku,
– szczypta kminku.
Przygotowanie:
1. Mięso wołowe pokrój w kostkę. Posyp pieprzem i kminkiem.
2. Obsmaż mięso z każdej ze stron na rozgrzanym oleju.
3. Obraną cebulę pokrój w drobną kostkę i wrzuć do smażonego mięsa.
4. Dodaj słodką paprykę oraz koncentrat pomidorowy. Smaż przez chwilę i dolej 0,5 l ciepłej wody.
5. Do gulaszu wrzuć Bulionetki Knorr – dzięki nim danie nabierze głębokiego smaku. Całość duś do miękkości.
6. Na koniec dodaj fasolkę i duś jeszcze przez kwadrans.