Gulasz po węgiersku
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 1 kg wołowiny,
- 2 cebule,
- 5 pomidorów,
- 2 papryki,
- 40 dag ziemniaków,
- 1 łyżka przecieru pomidorowego,
- 1/2 łyżeczki kminku,
- 1 łyżka przyprawy do gulaszu,
- 3 ząbki czosnku,
- sól i pieprz do smaku,
- olej do smażenia
Przygotowanie: Do garnka wlać oleju i dodać pokrojone mięso, cebulę i czosnek. Całość dusić pod przykryciem, na małym ogniu. Dodać kminek, przyprawę do gulaszu. Pomidory, ziemniaki i paprykę pokroić i też, wrzucić do garnka. Potrawę uzupełniać co chwilę wodą lub bulionem, a powstały sos wymieszać z przecierem pomidorowym. Na koniec, doprawić solą i pieprzem.