Gulasz na winie

4 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

50 dag wołowiny
20 dag ziemniaków
4 cebule
6 dag koncentratu pomidorowego
2 dl wina
8 dag smalcu lub oleju
mielona czerwona papryka
listek laurowy
kminek
sól

1 łyżka Vegety


Sposób przygotowania:

Mięso pokrój na małe jednakowe kawałki i obsmaż je na tłuszczu. Dodaj nasiekaną cebulę i duś dolewając od czasu do czasu wody lub bulionu. Wrzuć listek laurowy, kminek i Vegetę. Pod koniec duszenia posól według uznania, dodaj paprykę, pomidory, wino oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotuj, dopóki mięso i ziemniaki nie będą miękkie.

(Wartość energetyczna 1 porcji 444/1865kal/J)

Dobre rady

Większa ilość cebuli daje gęściejszy sos. Jednakże, podczas smażenia uważaj, żeby cebula się nie przypaliła, gdyż wówczas gulasz będzie gorzki.

Na podstawie: www.podravka.pl



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...