Gulasz na winie

4 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki:

50 dag wołowiny
20 dag ziemniaków
4 cebule
6 dag koncentratu pomidorowego
2 dl wina
8 dag smalcu lub oleju
mielona czerwona papryka
listek laurowy
kminek
sól

1 łyżka Vegety


Sposób przygotowania:

Mięso pokrój na małe jednakowe kawałki i obsmaż je na tłuszczu. Dodaj nasiekaną cebulę i duś dolewając od czasu do czasu wody lub bulionu. Wrzuć listek laurowy, kminek i Vegetę. Pod koniec duszenia posól według uznania, dodaj paprykę, pomidory, wino oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotuj, dopóki mięso i ziemniaki nie będą miękkie.

(Wartość energetyczna 1 porcji 444/1865kal/J)

Dobre rady

Większa ilość cebuli daje gęściejszy sos. Jednakże, podczas smażenia uważaj, żeby cebula się nie przypaliła, gdyż wówczas gulasz będzie gorzki.

Na podstawie: www.podravka.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...