Gulasz

25 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • sol
  • pieprz
  • 2 x papryka czerwona
  • 1 x seler
  • 1 x pietruszka
  • pół groszku
  • 2 x marchew
  • 20 dek. pieczarek
  • 40 dek. mięsa do gulaszu
  • 1 x cebula
  • 2 x kostki rosołowe
  • 1 łyżkę vegety.
  • Obrać warzywa i pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w paski, wrzucić do rondla i zalać woda tak żeby delikatnie zakrywało warzywa i pieczarki dodać 2 kostki rosołowe dusić około 30 min. Po upływie 30 min. wrzucić pokrojone mięso w duże kawałki i dusić około 20 min. aż mięso nie będzie miękkie. Przyprawić 1 łyżka przypraw podczas gotowania i posolić i pieprzyc. Po uduszeniu tego wszystkiego odstawić na 5min.



    Preferencje plików cookies

    Inne

    Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

    Niezbędne

    Niezbędne
    Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

    Reklamowe

    Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

    Analityczne

    Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

    Funkcjonalne

    Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

    Wydajnościowe

    Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.