Gulasz

25 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • sol
  • pieprz
  • 2 x papryka czerwona
  • 1 x seler
  • 1 x pietruszka
  • pół groszku
  • 2 x marchew
  • 20 dek. pieczarek
  • 40 dek. mięsa do gulaszu
  • 1 x cebula
  • 2 x kostki rosołowe
  • 1 łyżkę vegety.
  • Obrać warzywa i pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w paski, wrzucić do rondla i zalać woda tak żeby delikatnie zakrywało warzywa i pieczarki dodać 2 kostki rosołowe dusić około 30 min. Po upływie 30 min. wrzucić pokrojone mięso w duże kawałki i dusić około 20 min. aż mięso nie będzie miękkie. Przyprawić 1 łyżka przypraw podczas gotowania i posolić i pieprzyc. Po uduszeniu tego wszystkiego odstawić na 5min.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
    Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
    Jak ugotować kalafior?
    > Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
    sposób na paznokcie
    To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
    Metamorfoza fryzury
    Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...