Gulasz

25 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • sol
  • pieprz
  • 2 x papryka czerwona
  • 1 x seler
  • 1 x pietruszka
  • pół groszku
  • 2 x marchew
  • 20 dek. pieczarek
  • 40 dek. mięsa do gulaszu
  • 1 x cebula
  • 2 x kostki rosołowe
  • 1 łyżkę vegety.
  • Obrać warzywa i pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w paski, wrzucić do rondla i zalać woda tak żeby delikatnie zakrywało warzywa i pieczarki dodać 2 kostki rosołowe dusić około 30 min. Po upływie 30 min. wrzucić pokrojone mięso w duże kawałki i dusić około 20 min. aż mięso nie będzie miękkie. Przyprawić 1 łyżka przypraw podczas gotowania i posolić i pieprzyc. Po uduszeniu tego wszystkiego odstawić na 5min.