Guacamole z chilli

Avatar photo
10 lutego 2020,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

pasta z awokado

awokado dojrzałe

sok wyciśnięty z limonki lub cytryny

1/2 pęczka kolendry

1/2 małej czerwonej cebuli

1/2 zmielonego kuminu

1/2 papryczki chilli

2 łyżki oliwy z oliwek

sól i pieprz

 

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, miąższ wyłożyć do miseczki. Cebulę i chilli bez nasion posiekać, dodać posiekaną kolendrę. Awokado utrzeć widelcem na gładką masę, dodać cebulę i sok, kolendrę, doprawić do smaku. Schłodzić w lodówce i podawać z nachosami.

 

 

 



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.