Grzyby w sosie śmietanowym

13 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    grzyby leśne (podgrzybki, kurki, koźlaki, maślaki)
    kostka grzybowa
    sól
    pieprz
    1/2 szklanki śmietany 30%
    1 łyżka mąki
    2 łyżki oleju

      Grzyby przebrać, drobno pokroić i dobrze odsączyć. Wlać na patalnię 2 łyżki oleju i smażyć grzyby dotąd aż woda całkowicie odparuje. Lekko podsmażyć i zaprawić mąką ze śmietaną. Jeżeli jest zbyt gęsty dolać wody.

      Można też zrobić sos z grzybów mrożonych

      file1263391329



      FORUM - bieżące dyskusje

      Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
      Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
      Włókniaki na powiekach
      > rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
      Nadkwasota
      Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
      Włosy wypadają i łamią się... jak s…
      Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...