Grzyby w occie

2 lutego 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

grzyby leśne
2 szkl octu
1/2 szkl wody
przyprawy:
1 łyżka soli
2 łyżki cukru
ziele angielski
pieprz ziernisty
listek laurowy

Grzyby czyścimy, płuczemy w kilku wodach i gotujemy w osolonej wodzie ok 20 minut. Odsączamy na sicie.

Zalewę zagotowujemy i zalewamy  grzyby w słoikach. Można na wierzch słoików dodać jeszcze po 2 plasterki cebuli wcześniej przelanej wrzątkiem. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 20 minut.

file1265141002



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...