Grzyby w occie

2 lutego 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

grzyby leśne
2 szkl octu
1/2 szkl wody
przyprawy:
1 łyżka soli
2 łyżki cukru
ziele angielski
pieprz ziernisty
listek laurowy

Grzyby czyścimy, płuczemy w kilku wodach i gotujemy w osolonej wodzie ok 20 minut. Odsączamy na sicie.

Zalewę zagotowujemy i zalewamy  grzyby w słoikach. Można na wierzch słoików dodać jeszcze po 2 plasterki cebuli wcześniej przelanej wrzątkiem. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 20 minut.

file1265141002



FORUM - bieżące dyskusje

Na Jesienne smutki jakie zapachy?
Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
Ponadczasowe zapachy
A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
Czy ładny i trwały zapach musi być …
Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.
Delikatna skóra
Polecam Balsam kokosowy z mango, doskonały do delikatnej skóry. Świetnie nawilża...