Grzyby marynowane

24 marca 2010,
dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

ok. 1 kg kapeluszy grzybów (młodych)
1/2 łyżeczki ziaren pieprzu
1/2 łyżeczki ziaren ziela angielskiego
3-4 liście laurowe
2 łyżeczki cukru
1 i1/2 łyżeczki soli
1/2 szklanki octu
1 szklanka wody

Oczyszczone kapelusze grzybów wrzucić do wrzącej wody i ugotować (mają być lekko twarde).Odcedzić.
Z wody, soli, cukru , octu i przypraw ugotować zalewę.
Grzyby układać dość ściśle w słoikach, zalać zalewą, zakręcić. Pasteryzować przez 10 minut. Można jeść po upływie 2 tygodni.

file1269436760



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...