Grzyby marynowane

24 marca 2010, dodał: caroline1983
Artykuł zewnętrzny

ok. 1 kg kapeluszy grzybów (młodych)
1/2 łyżeczki ziaren pieprzu
1/2 łyżeczki ziaren ziela angielskiego
3-4 liście laurowe
2 łyżeczki cukru
1 i1/2 łyżeczki soli
1/2 szklanki octu
1 szklanka wody

Oczyszczone kapelusze grzybów wrzucić do wrzącej wody i ugotować (mają być lekko twarde).Odcedzić.
Z wody, soli, cukru , octu i przypraw ugotować zalewę.
Grzyby układać dość ściśle w słoikach, zalać zalewą, zakręcić. Pasteryzować przez 10 minut. Można jeść po upływie 2 tygodni.

file1269436760



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz