Pieczarki w marynacie pomidorowej czyli Grzyby jak ryby

17 marca 2013, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1 kg pieczarek bez nóżek, 2 jajka, 3 cebule, 3 duże ogórki konserwowe, sól, pieprz, olej, bułka tarta.

 

Grzyby oczyścić, zamoczyć w rozkłóconym jajku przyprawionym solą i pieprzem, następnie w bułce tartej. Usmażyć na oleju. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oleju. Ogórki pokroić w półplastreki. W naczyniu warstwowo układać grzyby, cebulę i ogórki.

 

Zalewa: 3 szkl. wody, 12 łyżek octu, 6 łyżek cukru, 6 łyżek pikantnego ketchupu, mały słoiczek koncentratu pomidorowego, łyżka soli, 5 ziaren pieprzu, 3 liście laurowe, 4 kulki ziela angielskiego.

 

Składniki zalewy zagotować. Gorącą zalewą zalać grzyby. Schłodzić.

file1363534003



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...