Pieczarki w marynacie pomidorowej czyli Grzyby jak ryby

17 marca 2013,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 1 kg pieczarek bez nóżek, 2 jajka, 3 cebule, 3 duże ogórki konserwowe, sól, pieprz, olej, bułka tarta.

 

Grzyby oczyścić, zamoczyć w rozkłóconym jajku przyprawionym solą i pieprzem, następnie w bułce tartej. Usmażyć na oleju. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oleju. Ogórki pokroić w półplastreki. W naczyniu warstwowo układać grzyby, cebulę i ogórki.

 

Zalewa: 3 szkl. wody, 12 łyżek octu, 6 łyżek cukru, 6 łyżek pikantnego ketchupu, mały słoiczek koncentratu pomidorowego, łyżka soli, 5 ziaren pieprzu, 3 liście laurowe, 4 kulki ziela angielskiego.

 

Składniki zalewy zagotować. Gorącą zalewą zalać grzyby. Schłodzić.

file1363534003



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.