Grzybowy filet z kurczaka

29 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 pojedyncza pierś z kurczaka

2 łyżki oleju ryżowego

¼ łyżeczki soli

¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

¼ łyżeczki suszonego rozmarynu

¼ łyżeczki mielonego kminku

10 dkg świeżych grzybów (borowiki, koźlarze, podgrzybki)

1 łyżka posiekanej cebuli

1 łyżka jogurtu naturalnego

Wykonanie:

Pierś kroimy na 4 plastry. Każdy z nich posypujemy z obu stron zmieszanymi przyprawami i odstawiamy do lodówki na 30 minut.

Na zimną patelnię wlewamy olej (1 łyżkę), wsypujemy cebulę i podsmażamy na małym gazie do momentu, aż cebula się zeszkli. Dodajemy pokrojone na plasterki grzyby i smażymy przez kolejne 5 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy. Na drugiej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju ryżowego i obsmażamy piersi po 3 minuty z każdej strony. Wlewamy sos grzybowy i smażymy jeszcze przez 1 minutę.

Smacznego!

file1256826945



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...