Grzybowy filet z kurczaka

29 października 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 pojedyncza pierś z kurczaka

2 łyżki oleju ryżowego

¼ łyżeczki soli

¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

¼ łyżeczki suszonego rozmarynu

¼ łyżeczki mielonego kminku

10 dkg świeżych grzybów (borowiki, koźlarze, podgrzybki)

1 łyżka posiekanej cebuli

1 łyżka jogurtu naturalnego

Wykonanie:

Pierś kroimy na 4 plastry. Każdy z nich posypujemy z obu stron zmieszanymi przyprawami i odstawiamy do lodówki na 30 minut.

Na zimną patelnię wlewamy olej (1 łyżkę), wsypujemy cebulę i podsmażamy na małym gazie do momentu, aż cebula się zeszkli. Dodajemy pokrojone na plasterki grzyby i smażymy przez kolejne 5 minut. Zdejmujemy z ognia, dodajemy jogurt i dokładnie mieszamy. Na drugiej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju ryżowego i obsmażamy piersi po 3 minuty z każdej strony. Wlewamy sos grzybowy i smażymy jeszcze przez 1 minutę.

Smacznego!

file1256826945



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...