Grzybowe kotlety

28 września 2011, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 50 dag.grzybów leśnych
  • 1 czerstwa bułka
  • 1 cebula
  • olej
  • bułka tarta
  • sol
  • pieprz
  • 2 jajka
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie:

Grzyby oczyścić i ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić. Bułkę namoczyć w wywarze z grzybów. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Grzyby, odciśniętą bułkę i cebulę przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodać sól,pieprz,posiekaną pietruszkę, wbić jajka i wsypać łyżkę tartej bułki. Masę wymieszać i formować z niej kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.