Grzybowe kotlety
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 50 dag.grzybów leśnych
- 1 czerstwa bułka
- 1 cebula
- olej
- bułka tarta
- sol
- pieprz
- 2 jajka
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
Grzyby oczyścić i ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić. Bułkę namoczyć w wywarze z grzybów. Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Grzyby, odciśniętą bułkę i cebulę przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Dodać sól,pieprz,posiekaną pietruszkę, wbić jajka i wsypać łyżkę tartej bułki. Masę wymieszać i formować z niej kotlety. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.