Grzybowe fusion dla Małpy

19 marca 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Grzyby to produkt kuchni całego świata .Ciekawa byłam jak smakuje łączenie smaków chińskich i polskich w prozaicznej grzybowej .

Czas : 1 godzina

Składniki :

6 kapeluszy prawdziwków – suszonych

6 grzybów Mun

6 suszonych kurek

6 suszonych podgrzybków

4 małe cebule

1 łyżka masła

1 łyżka oleju

1 łyżka kremowego serka topionego

sól

pieprz mielony

sos sojowy- grzybowy

szczypta przyprawy do dań chińskich ( takiej jaką się używa )

2 łyżki mąki

½ litra bulionu drobiowego lub warzywnego ( może być z kostki )

garść makaronu ryżowego wstążki

Grzyby namoczyć i ugotować ( ok. 30 minut ) w szklance wody . Odsączyć – wywar zostawić . Grzyby pokroić w paseczki .

Cebulę pokroić w piórka i zezłościć na maśle . Grzyby , cebulę , wywar z grzybów i bulion wymieszać razem i gotować na małym gazie 30 minut. Doprawić sosem sojowym, pieprzem i przyprawą do dań chińskich .Zagęścić mąką roztartą z olejem i serkiem .Zagotować .

Makaron zalać osolonym wrzątkiem i zostawić pod przykryciem na 10 minut. Odcedzić ( przekroić ) .

Podawać zupę z makaronem ryżowym wstążki lub penne ryżowym .

file1269017245



FORUM - bieżące dyskusje

Konferencje w Hotelu
Chyba coraz mniej takich wydarzeń, firmy już nie inwestują w eventy tak jak kiedyś...
Prezent dla rodziców
Teraz nie ma już tego zwyczaju, mlodzi chcą tylko dla siebie wszystko...
Meningokoki
Jednak szczepienia zmniejszyły śmiertelność wśród dzieci....
Ptak Outlet
Bo każdy ma już tyle ciuchów w domu, że bez sensu kupować kolejne....