Grzybowe babeczki

7 kwietnia 2013, dodał: KasiekK
Artykuł zewnętrzny

Składniki

– 25 dag makaronu typu małe kolanka;
– 25 dag kurek (lub innych grzybów);
– 2 łyżki masła;
– 2 cebule;
– 10 dag mozzarelli;
– 5 łyżek śmietany (22-proc.).

Składniki na sos

– 5 dag parmezanu;
– 6 jajek;
– 5 łyżek serka mascarpone (albo tłustego sera twarogowego);
– sól, pieprz.

Przygotowanie

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebule obrać, posiekać. Parmezan zetrzeć na tarce o małych oczkach. Mozzarellę pokroić w kostkę. Grzyby umyć, pokroić, krótko obgotować i odcedzić. Makaron, cebulę, mozzarellę i przestudzone grzyby połączyć, dodać śmietanę, dokładnie wymieszać. Ser mascarpone wymieszać z jajkami i startym parmezanem. Dodać sól i pieprz do smaku. Formy do muffinek posmarować masłem i napełnić masą makaronowo-grzybową. Polać sosem serowo-jajecznym i poczekać, aż jego nadmiar ścieknie. Piec około 20 minut w temperaturze 180°C. Przepis pochodzi z gazety Pani domu poleca 7 (82)/2009.

file1365360155



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...