Grzybki marynowane

23 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    grzyby leśne różne (prawdziwki, podgrzybki, koźlaki)
    zalewa:
    2 szklanki octu
    1 szklanka wody
    1 łyżka soli
    2 łyżki cukry
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz ziarnisty


      Grzyby  przebieramy, gotujemy w osolonej wodzie 30 minut. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Zostawiamy na sicie niech dobrze odciekną.

      W tym czasie robimy zalewę. Zagotowujemy wodę z octem i przyprawami. Grzyby wkładamy do słoików około 3/4 słoika i zalewamy gotującą zalewą. Pasteryzujemy 10 minut.

      file1264266730



      Preferencje plików cookies

      Inne

      Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

      Niezbędne

      Niezbędne
      Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

      Reklamowe

      Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

      Analityczne

      Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

      Funkcjonalne

      Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

      Wydajnościowe

      Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.