Grzybki marynowane

23 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    grzyby leśne różne (prawdziwki, podgrzybki, koźlaki)
    zalewa:
    2 szklanki octu
    1 szklanka wody
    1 łyżka soli
    2 łyżki cukry
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz ziarnisty


      Grzyby  przebieramy, gotujemy w osolonej wodzie 30 minut. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Zostawiamy na sicie niech dobrze odciekną.

      W tym czasie robimy zalewę. Zagotowujemy wodę z octem i przyprawami. Grzyby wkładamy do słoików około 3/4 słoika i zalewamy gotującą zalewą. Pasteryzujemy 10 minut.

      file1264266730



      FORUM - bieżące dyskusje

      Ubrania hand made
      Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
      Fryzura na półmetek/połowinki
      Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
      Nauka niemieckiego
      Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
      Jęczmień znacznych rozmiarów
      Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...