Grzybki marynowane

23 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    grzyby leśne różne (prawdziwki, podgrzybki, koźlaki)
    zalewa:
    2 szklanki octu
    1 szklanka wody
    1 łyżka soli
    2 łyżki cukry
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz ziarnisty


      Grzyby  przebieramy, gotujemy w osolonej wodzie 30 minut. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Zostawiamy na sicie niech dobrze odciekną.

      W tym czasie robimy zalewę. Zagotowujemy wodę z octem i przyprawami. Grzyby wkładamy do słoików około 3/4 słoika i zalewamy gotującą zalewą. Pasteryzujemy 10 minut.

      file1264266730



      FORUM - bieżące dyskusje

      Wolontariat zagraniczny
      Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
      Cukrzyca za ciąża
      Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
      Sieć C&A
      No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
      57 proc. osób do 40 roku życia nie …
      I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...