Grzybki marynowane

23 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    grzyby leśne różne (prawdziwki, podgrzybki, koźlaki)
    zalewa:
    2 szklanki octu
    1 szklanka wody
    1 łyżka soli
    2 łyżki cukry
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz ziarnisty


      Grzyby  przebieramy, gotujemy w osolonej wodzie 30 minut. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Zostawiamy na sicie niech dobrze odciekną.

      W tym czasie robimy zalewę. Zagotowujemy wodę z octem i przyprawami. Grzyby wkładamy do słoików około 3/4 słoika i zalewamy gotującą zalewą. Pasteryzujemy 10 minut.

      file1264266730



      FORUM - bieżące dyskusje

      Samotne wakacje - jak je spędzić?
      Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
      Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
      O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
      Problemy z roślinkami
      Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
      horoskopy, wróżby
      A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...