Gruszki z rusztu

28 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny



Gruszki z rusztu z suszoną szynką i salsą owocową

 

Czas przygotowania: 15 min

Ilość porcji: 4

 

Sposób przyrządzenia

Gruszki obierz, przekrój na pół i wypestkuj. Ocet wymieszaj z cukrem i odparuj do konsystencji syropu. Z owoców przygotuj salsę, krojąc je w drobną kostkę. Gruszki grilluj krótko, ułóż na talerzu. Na gruszki ułóż suszoną szynkę. Dookoła rozłóż salsę owocową. Całość polej sosem z octem balsamico.

Lista zakupów:

  • 6 gruszek

  • 15 ml Octu Balsamicznego KAMIS

  • 50 g cukru

  • 1 passiflora

  • 1 kiwi

  • 2 truskawki

  • 30 g szynki suszonej

  • 20 ml oleju



źródło: www.kamis.pl



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...