Gruszki w winie

25 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 (750 ml), butelka czerwonego lub białego winapoached-pears1
3/4 szklanki cukru pudru
1/2 laski wanilii
skórka i sok z pomarańczy
4 gruszki, obrane
likier pomarańczowy
goździki

Przygotowanie:

Wino, cukier, wanilię i goździki postawić w średnim garnku na średnim ogniu. Dodać skórkę pomarańczową i połowę soku. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, następnie dodać gruszki. Gotować owoce 10 do 15 min. w ciepłym płynie. Wyjąć gruszki, wanilię i goździki, syrop nadal gotując, aż zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodać likier pomarańczowy (około 1 do 2 łyżki stołowe). Gruszki można podawać z bitą śmietaną lub lodami o niskiej zawartości tłuszczu.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...