Gruszki w syropie II

5 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Gruszki twarde 2 kg
Cukier 1 kg
1 l wody

Gruszki obrać, pokroić na połówki, ułożyć w słoikach. Zagotować cukier z wodą. Zalać gruszki w słoikach i pasteryzować 15 minut. Można też dodać po jednym goździku do każdego słoika.

file1267807432



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...