Gruszki w pieczarkach na sznyclach

9 czerwca 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Bardzo lubię zestawienie smaku drobiu z owocami a i z pieczarkami .A gdyby tak połączyć jedno z drugim?

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 1 duża pojedyncza pierś z kurczaka
  • 6 dużych pieczarek
  • 3 połówki gruszek z syropu ( lub świeżych , obranych gruszek obgotowanych na pół miękko w syropie )
  • 3 łyżki masła
  • olej do smazenia sznycli ( używam z pestek winogron )
  • sól
  • pieprz mielony
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Pierś z kurczaka podzielić na 3 części . Lekko rozklepać tłuczkiem do mięs. Posolić i popieprzyć. Panierować w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.

Na patelni średniej wielkości rozgrzać 2 łyżki masła i smażyć na rumiano drobno pokrojone pieczarki. Gdy są gotowe wsypać natkę, posolić i popieprzyć. Odsączyć z syropu gruszki i włożyć na patelnię koło pieczarek. Chwilę ogrzewać tak by gruszki nasiąkły smakiem pieczarek.

Na dużej patelni smażyć na gorącym oleju z 1 łyżką masła sznycle .

Podawać kładąc na każdym sznyclu połówkę gruszki wypełnioną pieczarkami , a do tego młode ziemniaczki polane resztą pieczarek z tłuszczem .

file1276072213



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...