Gruszki karmelowo -lawendowe :

22 października 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas : 15 minut

Składniki :

2 twarde gruszki

1 szklanka herbaty lawendowo- karmelowej

1 łyżeczka cukru

cukier karmelowego -kryształki w młynku do dekoracji

file1287762097

Zaparzyć herbatę lawendowo- karmelową  ( z saszetki  herbaty lawendowej lub 1 łyżeczki suszu lawendowego  i herbaty karmelowej ) i szklanki wody. Przecedzić .Na małej patelni zrobić karmel z łyżeczki cukru – zalać go herbatą i ogrzewać aż się rozpuści .  Gruszki obrać, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne . Ułożyć w małym garnuszku .Zalać herbatą . Gotować na małym gazie 10 minut . Wyjąć gruszki . Ostudzić. Posypać cukrem waniliowym ( z młynka – grubo mielonym ) – udekorować.

Jeśli gruszki są mało słodkie to proponuję do wywaru w którym gotują się gruszki dodać trochę cukru do smaku .



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.