Gruszki faszerowane serem pleśniowym

25 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas : ½ godziny

Składniki

  • 2 gruszki
  • ½ sera Danablu
  • 1 łyżka białego sera
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 3 łyżki zmielonych orzechów laskowych
  • 2 łyżeczki usiekanego koperku
  • Sok z ½ cytryny

Ser pleśniowy, biały, śmietanę , 2 łyżki mielonych orzechów utrzeć razem na masę . Gruszki obrać , przekroić na połówki wyciąć gniazda nasienne. Zalać woda z dodatkiem soku z cytryny i gotować przez 10 minut , aż zmiękną . Wyjąć . Ostudzić . Z sera zrobić 4 kulki i włożyć je w miejsca po gniazdach nasiennych . Kulki farszu obsypać koperkiem i pozostałą łyżką mielonych orzechów .

Podawać schłodzone jako samodzielną przystawkę .
Gruszki nie mogą być słodkie , raczej z tych kwaskowatych .




FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...