Gruszki faszerowane serem pleśniowym

25 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Czas : ½ godziny

Składniki

  • 2 gruszki
  • ½ sera Danablu
  • 1 łyżka białego sera
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 3 łyżki zmielonych orzechów laskowych
  • 2 łyżeczki usiekanego koperku
  • Sok z ½ cytryny

Ser pleśniowy, biały, śmietanę , 2 łyżki mielonych orzechów utrzeć razem na masę . Gruszki obrać , przekroić na połówki wyciąć gniazda nasienne. Zalać woda z dodatkiem soku z cytryny i gotować przez 10 minut , aż zmiękną . Wyjąć . Ostudzić . Z sera zrobić 4 kulki i włożyć je w miejsca po gniazdach nasiennych . Kulki farszu obsypać koperkiem i pozostałą łyżką mielonych orzechów .

Podawać schłodzone jako samodzielną przystawkę .
Gruszki nie mogą być słodkie , raczej z tych kwaskowatych .




FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...