Groszek po francusku z sałatą

17 sierpnia 2012, dodał: Finao
Artykuł zewnętrzny

Oryginalny dodatek do dań obiadowych – tak się je we Francji!

składniki:

– łyżka masła
– 300 ml bulionu warzywnego
– paczka mrożonego groszku
– sałata masłowa lub lodowa
– sól, pieprz
– łyżka mąki pszennej

W rondlu rozgrzać masło, dodać mąkę, wlać bulion i roztrzepać trzepaczką. Wsypać groszek, kilka minut gotować, na koniec dodać porwana sałatę i gotować 3 minuty. Podawać od razu!



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...