Groszek po francusku z sałatą

17 sierpnia 2012,
dodał: Finao
Artykuł zewnętrzny

Oryginalny dodatek do dań obiadowych – tak się je we Francji!

składniki:

– łyżka masła
– 300 ml bulionu warzywnego
– paczka mrożonego groszku
– sałata masłowa lub lodowa
– sól, pieprz
– łyżka mąki pszennej

W rondlu rozgrzać masło, dodać mąkę, wlać bulion i roztrzepać trzepaczką. Wsypać groszek, kilka minut gotować, na koniec dodać porwana sałatę i gotować 3 minuty. Podawać od razu!



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....