Groszek po francusku z sałatą

17 sierpnia 2012, dodał: Finao
Artykuł zewnętrzny

Oryginalny dodatek do dań obiadowych – tak się je we Francji!

składniki:

– łyżka masła
– 300 ml bulionu warzywnego
– paczka mrożonego groszku
– sałata masłowa lub lodowa
– sól, pieprz
– łyżka mąki pszennej

W rondlu rozgrzać masło, dodać mąkę, wlać bulion i roztrzepać trzepaczką. Wsypać groszek, kilka minut gotować, na koniec dodać porwana sałatę i gotować 3 minuty. Podawać od razu!



FORUM - bieżące dyskusje

Na Jesienne smutki jakie zapachy?
Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
Ponadczasowe zapachy
A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
Czy ładny i trwały zapach musi być …
Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.
Delikatna skóra
Polecam Balsam kokosowy z mango, doskonały do delikatnej skóry. Świetnie nawilża...