Groszek po francusku z sałatą

17 sierpnia 2012,
dodał: Finao
Artykuł zewnętrzny

Oryginalny dodatek do dań obiadowych – tak się je we Francji!

składniki:

– łyżka masła
– 300 ml bulionu warzywnego
– paczka mrożonego groszku
– sałata masłowa lub lodowa
– sól, pieprz
– łyżka mąki pszennej

W rondlu rozgrzać masło, dodać mąkę, wlać bulion i roztrzepać trzepaczką. Wsypać groszek, kilka minut gotować, na koniec dodać porwana sałatę i gotować 3 minuty. Podawać od razu!



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....