Grillowany dorsz z kiełkami fasoli Mung i zieloną papryczką chilli

1 czerwca 2012, dodał: syllunia_87
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 4 plastry dorsza (ilość ryby powinna być oczywiście odpowiednia do ilości gości na naszym przyjęciu)
  • 2 zielone papryczki chilli
  • garść kiełków fasoli Mung
  • 10 pomidorów koktajlowych
  • przyprawy do ryb
  • 1 łyżeczka soli
  • cząstka cytryny do przybrania

WYKONANIE:

Przyprawione płaty ryb smażymy na rozgrzanym grillu, nie zapominając o ich obróceniu na drugą stronę. Pod koniec grillowania układamy na wierzchu kiełki i papryczkę chili, aby również mogły się zarumienić. Dodajemy pokrojone ćwiartki pomidorów koktajlowych. Grillowaną rybę kładziemy na talerzu. Przed podaniem możemy skropić cytryną :)

file1338543277



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...