Grillowany dorsz z kiełkami fasoli Mung i zieloną papryczką chilli

1 czerwca 2012, dodał: syllunia_87
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 4 plastry dorsza (ilość ryby powinna być oczywiście odpowiednia do ilości gości na naszym przyjęciu)
  • 2 zielone papryczki chilli
  • garść kiełków fasoli Mung
  • 10 pomidorów koktajlowych
  • przyprawy do ryb
  • 1 łyżeczka soli
  • cząstka cytryny do przybrania

WYKONANIE:

Przyprawione płaty ryb smażymy na rozgrzanym grillu, nie zapominając o ich obróceniu na drugą stronę. Pod koniec grillowania układamy na wierzchu kiełki i papryczkę chili, aby również mogły się zarumienić. Dodajemy pokrojone ćwiartki pomidorów koktajlowych. Grillowaną rybę kładziemy na talerzu. Przed podaniem możemy skropić cytryną :)

file1338543277