Grillowany dorsz z kiełkami fasoli Mung i zieloną papryczką chilli

1 czerwca 2012,
dodał: syllunia_87
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 4 plastry dorsza (ilość ryby powinna być oczywiście odpowiednia do ilości gości na naszym przyjęciu)
  • 2 zielone papryczki chilli
  • garść kiełków fasoli Mung
  • 10 pomidorów koktajlowych
  • przyprawy do ryb
  • 1 łyżeczka soli
  • cząstka cytryny do przybrania

WYKONANIE:

Przyprawione płaty ryb smażymy na rozgrzanym grillu, nie zapominając o ich obróceniu na drugą stronę. Pod koniec grillowania układamy na wierzchu kiełki i papryczkę chili, aby również mogły się zarumienić. Dodajemy pokrojone ćwiartki pomidorów koktajlowych. Grillowaną rybę kładziemy na talerzu. Przed podaniem możemy skropić cytryną :)

file1338543277



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....