Grillowane jabłka z żurawiną do mięs

29 lutego 2012, dodał: Krystyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 kwaśne jabłka, sok z cytryny, 2 łyżki cukru pudru, szczypta cynamonu, 4 łyżki żurawiny

Wykonanie:

Jabłka umyć, przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne,  skropić sokiem z cytryny, posypać cukrem pudrem i cynamonem. Ułożyć na tacce i grillować po 6-7 minut z każdej strony. Następnie nałożyć żurawinę.
Takie jabłka doskonale nadają się jako dodatek do filetów z kurczaka lub indyka.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...