Grillowane jabłka z żurawiną do mięs

29 lutego 2012,
dodał: Krystyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 kwaśne jabłka, sok z cytryny, 2 łyżki cukru pudru, szczypta cynamonu, 4 łyżki żurawiny

Wykonanie:

Jabłka umyć, przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne,  skropić sokiem z cytryny, posypać cukrem pudrem i cynamonem. Ułożyć na tacce i grillować po 6-7 minut z każdej strony. Następnie nałożyć żurawinę.
Takie jabłka doskonale nadają się jako dodatek do filetów z kurczaka lub indyka.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...