Grillowane jabłka z żurawiną do mięs

29 lutego 2012,
dodał: Krystyna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 kwaśne jabłka, sok z cytryny, 2 łyżki cukru pudru, szczypta cynamonu, 4 łyżki żurawiny

Wykonanie:

Jabłka umyć, przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne,  skropić sokiem z cytryny, posypać cukrem pudrem i cynamonem. Ułożyć na tacce i grillować po 6-7 minut z każdej strony. Następnie nałożyć żurawinę.
Takie jabłka doskonale nadają się jako dodatek do filetów z kurczaka lub indyka.



FORUM - bieżące dyskusje

ach, te kociaki...
Mój kotek to już senior bo ma 15 lat, zauważyłam że zrobił się...
Czy czytacie Waszym dzieciom?
Polecam książki z cyklu Zaopiekuj się mną. Piękne opowiadanie o pieskach i kotkach. Wzruszające....
Tabletki antykoncepcyjne - bez prze…
Od ponad 5 lat używam jednoskładnikowych cerazzette bez przerwy. Jak dla mnie najlepsze.
Jakie warzywa do zapiekanki?
U mnie cukinia odpada bo dzieci nie lubią. Najczęściej to brokuł, papryka, groszek i kukurydza.