Grillowy bukiet jarzynowy

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

3 kapelusze pieczarek

150 g kalafiora

½ dużej papryki

1 średnia cebula

Sos:

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżeczka jabłkowego octu winnego

¼ łyżeczki żółtej mieszanki curry

¼ łyżeczki suszonej papryki (pokruszonej)

¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

¼ łyżeczki suszonego szczypiorku

¼ łyżeczki ziół prowansalskich

Składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać. Kalafiora gotować na parze przez 20 minut. Wyjąć, przekroić na pół. Cebulę pokroić na ćwiartki. Pieczarki umyć, wykręcić z nich nóżki. Paprykę przekroić wzdłuż na połowy. Warzywa grillować na mocno rozgrzanym grillu przez 15 minut. Gotowe warzywa polać sosem.

Smacznego!

file1258474517



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...