Grillowany schab z fasolą

8 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowany schab z fasolą i surówką z kapusty

Składniki:
30 dag surówki z białej kapusty (np. Colesław)
1 duża dojrzała nektarynka, w plasterkach
¾ kg żeberek lub schabu z kością
1/4 łyżeczki soli i pieprzu
1/2 szklanki plus 2 łyżki sosu barbecue
30 dag fasoli drobnej
2 łyżki wody

Przygotowanie:
Do surówki z białej kapusty dodać nektarynkę pokrojoną w połówki plasterków (ze skórką). Mięso pokroić na ładne, grube plastry, doprawić solą i pieprzem, grillować obracając co 10 min., do pożądanej miękkości.  Polać mięso 2 łyżkami sosu barbecue i grillować jeszcze ok. 5 min. Do ciepłej, ugotowanej fasoli dodać pozostałe 1/2 szklanki sosu barbecue i wodę i gotować razem ok. 5 min. Podawać mięso z fasolą i surówką.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...