Składniki: 30 dag surówki z białej kapusty (np. Colesław)
1 duża dojrzała nektarynka, w plasterkach
¾ kg żeberek lub schabu z kością
1/4 łyżeczki soli i pieprzu
1/2 szklanki plus 2 łyżki sosu barbecue
30 dag fasoli drobnej
2 łyżki wody
Przygotowanie:
Do surówki z białej kapusty dodać nektarynkę pokrojoną w połówki plasterków (ze skórką). Mięso pokroić na ładne, grube plastry, doprawić solą i pieprzem, grillować obracając co 10 min., do pożądanej miękkości. Polać mięso 2 łyżkami sosu barbecue i grillować jeszcze ok. 5 min. Do ciepłej, ugotowanej fasoli dodać pozostałe 1/2 szklanki sosu barbecue i wodę i gotować razem ok. 5 min. Podawać mięso z fasolą i surówką.