Grillowany schab z brzoskwiniami

9 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowany schab z brzoskwiniami
Składniki:
1 kg schabu bez kości
1/4 szklanki octu balsamicznego
2 łyżki soku z limonki
3 łyżeczki posiekanego świeżego tymianku
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
4 duże brzoskwinie, obrane, przekrojone na pół
6 szklanek rukoli
1 łyżeczka cukru pudru
oliwa w sprayu
Przygotowanie:
Mięso pokroić na grube kotlety, delikatnie utłuc. Wymieszać 2 łyżki octu, sok, tymianek, sól i pieprz. Odłożyć 1-2 łyżki marynaty. Mięso marynować w worku lub misce (w lodówce) przez ok. 1 godz., obracając. Rozgrzać grill, spryskać ruszt oliwą, położyć mięso, skropić 2 łyżkami octu. Grillować ok. 3 min. z każdej strony. Położyć brzoskwinie i grillować ok. 4 min. razem z mięsem, aż będą lekko rumiane. Zdjąć z grilla. Przeciąć połówki brzoskwiń na 4 plastry, a mięso na grube paski grubości. Przybrać rukolą i pokropić pozostawioną marynatą. Na końcu posypać równomiernie cukrem.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...