Grillowany schab grający czosnkową nutę

29 lutego 2012, dodał: Sukkub
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg schabu bez kości
2 główki prawdziwego, polskiego czosnku
2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego
Sól
Pieprz
Olej

Sos:

1 śmietana 36%
1 l rosołu drobiowego ( najprościej z kostki, ale najlepszy jest taki
z obiadu. ;))
Liść laurowy
1 cebula
Kilka ziaren ziela angielskiego
Sól
Pieprz czosnkowy
Odrobina curry

Dodatki:

Co kto lubi. ;) mogą to być zwykłe ziemniaczki, ziemniaczki grillowane z masłem,
kluseczki.

W nocy wystarczy raz przełożyć na drugą stronę, by cały był dokładnie
pokryty czosnkowym aromatem.

Ten obiad warto zacząć robić dosyć wcześnie, gdyż robi się go dosyć
długo. Po nocnej kąpieli w czosnkowym oceanie wyciągamy schab, przekładamy na rozgrzanego grilla i grillujemy z obu stron aż przybierze cudownie złoty kolor. Możemy zrobić do tego dowolną surówkę, najlepiej z kiszonej kapusty, albo dodajemy grillowaną cukinię i ziemniaczki. ;)



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz