Grillowany kurczak ze śliwką kalifornijską

28 stycznia 2012,
dodał: bitedelite
Artykuł zewnętrzny

PRZEPIS

Składniki:
  • pierś z kurczaka
  • śliwki kalifornijskie
  • przyprawa do grilla

Przygotowanie:

  1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i oczyścić z włókien i kości. Pokroić na cienkie podłużne plastry.
  2. Przyprawy do mięsa wsypać do miseczki i wymieszać z oliwą (50 ml) i wodą (50 ml) .
  3. Marynować mięso w przygotowanej marynacie przez min 1/2 godziny.
  4. Na patyczki do szaszłyków nabijać śliwki przeplatając je mięsem.
  5. Grillować ok 15-20 min

file1327789973



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...