Grillowany homarzec z pomidorami

7 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowany homarzec z pomidorami i fasolką szparagową
Składniki:
3 cytryny,
4 homary całe
5 łyżek oliwy z oliwek
sól
świeży czarny pieprz
2 łyżki szalotki
1/2 kg pomidorów czerwonych i żółtych
4 młode ugotowane ziemniaki
czosnek
1/2 kg ugotowanej zielonej fasolki szparagowej
oliwa truflowa
1 łyżka posiekanego szczypiorku
Przygotowanie:
Przeciąć każdego homara na pół. Pokropić mięso homara 3 łyżkami oliwy z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Mięso grillować ok. 3 do 4 min. z każdej strony, obracając homary co 2 min. W dużej patelni rozgrzać pozostałą oliwę z oliwek. Kiedy olej jest gorący, dodać fasolkę. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć przez 2 min. Dodać szalotki i pomidoy. Doprawić solą i pieprzem. Nadal smażyć 3 do 4 min. Zdjąć z ognia. Podawać układając ugotowane ziemniaki i mieszankę pomidorów z fasolką oraz homarem na wierzchu. Pokropić oliwą truflową. Udekorować szczypiorkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...