Grillowany filet z indyka

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

2 plastry (o grubości ok. 1 cm) filetu z indyka

Marynata:

2 łyżki oliwy z oliwek (I tłoczenie)

½ łyżeczki jabłkowego octu winnego

½ łyżeczki słodkiej czerwonej papryki w proszku

½ łyżeczki mielonych ziaren gorczycy

½ łyżeczki białego mielonego pieprzu

¼  łyżeczki suszonego tymianku

¼ łyżeczki suszonego szczypiorku

¼ łyżeczki suszonego rozmarynu

¼ łyżeczki granulowanego czosnku

Z podanych składników przyrządzić marynatę. Dokładnie natrzeć nią mięso i wstawić na noc do lodówki. Grillować po 5 minut z każdej strony polewając pozostałą w naczyniu marynatą.

Smacznego!

file1258474456



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...