Grillowane steki wołowe ze szparagami

8 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowane steki wołowe ze szparagami

Składniki:
1 pęczek szparagów (około 1 kg)
3 steki wołowe
3 łyżki sosu sojowego
1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
1 łyżeczka imbiru
1 łyżeczka mielonego czosnku
1/4 łyżeczki papryki (opcjonalnie)

Przygotowanie:
Umieścić wszystkie składniki (oprócz szparagów) w worku  i marynować mięso ok. ½ godz. Mięso grillować ok. 6 min. na 1 stronie. Zdjąć i pokroić na cienkie plastry w poprzek włókien. Szparagi grillować ok. 5 min., polewając pozostałą marynatą. Można podawać z ryżem.



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...