Grillowane roladki cukinii z serem

1 sierpnia 2013, dodał: granitova
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
1 średnia cukinia
1 łyżka oliwy z oliwek
sól czosnkowa
ser twarogowy o ścisłej konsystencji – ok. 100 g
wykałaczki do spinania roladek

Przygotowanie:
Pokroić cukinię wzdłuż w plastry grubości ok 3 mm. Natłuścić je oliwą z obu stron, ułożyć na grillu, posypać lekko solą czosnkową – grillować ok. 3-4 minut. Następnie zdjąć z grilla aby ostygły. Na końcu każdego plastra położyć łyżeczkę sera. Zawijać plastry tak, by ser był w samym ich środku. Każdą roladkę spiąć wykałaczką. Podawać natychmiast po przygotowaniu.

file1371297203



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...