Grillowane roladki cukinii z serem

1 sierpnia 2013, dodał: granitova
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
1 średnia cukinia
1 łyżka oliwy z oliwek
sól czosnkowa
ser twarogowy o ścisłej konsystencji – ok. 100 g
wykałaczki do spinania roladek

Przygotowanie:
Pokroić cukinię wzdłuż w plastry grubości ok 3 mm. Natłuścić je oliwą z obu stron, ułożyć na grillu, posypać lekko solą czosnkową – grillować ok. 3-4 minut. Następnie zdjąć z grilla aby ostygły. Na końcu każdego plastra położyć łyżeczkę sera. Zawijać plastry tak, by ser był w samym ich środku. Każdą roladkę spiąć wykałaczką. Podawać natychmiast po przygotowaniu.

file1371297203



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz