Grillowane miodowe śliwki

2 kwietnia 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowane miodowe śliwki

Składniki:

4 duże śliwki, przekrojone na połowę i wypestkowane
6 łyżek miodu
3 szklanki mrożonego jogurtu waniliowego

Przygotowanie:

Wymieszać śliwki i 2 łyżki miodu w dużej misce. Mocno nasmarować ruszt grilla oliwą. Grillować śliwki, kładąc przeciętą stroną w dół, na ruszcie, aż będą lekko rumiane (ok. 3 min.). Delikatnie odwrócić i grillować na skórce ok. 1-2 min. Podawać lekko ciepłe z mrożonym jogurtem podanym jak lody (gałki).



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...