Grillowane miodowe śliwki

2 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowane miodowe śliwki

Składniki:

4 duże śliwki, przekrojone na połowę i wypestkowane
6 łyżek miodu
3 szklanki mrożonego jogurtu waniliowego

Przygotowanie:

Wymieszać śliwki i 2 łyżki miodu w dużej misce. Mocno nasmarować ruszt grilla oliwą. Grillować śliwki, kładąc przeciętą stroną w dół, na ruszcie, aż będą lekko rumiane (ok. 3 min.). Delikatnie odwrócić i grillować na skórce ok. 1-2 min. Podawać lekko ciepłe z mrożonym jogurtem podanym jak lody (gałki).



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...