Grillowane krewetki z porto

6 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Grillowane krewetki z porto

Składniki:

1 kg niegotowanych średnich krewetek (obrane)
6 plasterków szynki
4 szaszłyki (patyczki), namoczone w zimnej wodzie
1/4 łyżeczki świeżo zmielonego białego pieprzu
2 łyżki jeżyn
2 łyżki drobno posiekanych listków mięty
3 łyżki soli morskiej
3 łyżki Porto

Przygotowanie:

Szynkę dokładnie owinąć wokół krewetek. Nabić krewetki przez ogon i najgrubszą część na patyczki. Posypać lekko solą i pieprzem. W małym rondelku, połączyć jeżyny, posiekaną miętę i porto. Gotować na średnim ogniu, przez 5 min. od zagotowania.  Szaszłyk z krewetek grillować na dużym ogniu przez 1 min. z każdej strony. Podawać z sosem.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...