Grillowane gruszki nadziewane wątróbką

14 czerwca 2012, dodał: [email protected]
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 4 twarde duże gruszki
– 25 dag wątróbki drobiowej
– 1 cebula
– 10 dag sera lazur
– 2–3 suszone śliwki kalifornijskie

– 2 łyżki żurawiny suszonej
– 4 łyżki masła
– 2 łyżki winiaku
– 1 łyżka mąki
– sok z cytryny
– oregano
– mielona papryka
– sól, pieprz

– 1 Cukinia

-5 łyżek sera białego

-1 łyżka jogurtu naturalnego

-5 pomidorków koktajlowych

Sposób wykonania:
1. Wątróbki umyj, oczyść z błonek i obtocz w mące. Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka, a następnie zeszklij na 2 łyżkach masła. Dodaj wątróbkę i smaż razem 5 minut. Skrop winiakiem. Oprósz solą, pieprzem, oregano i mieloną papryką. Po ostudzeniu wątróbkę pokrój na niewielkie kawałki.

2. Śliwki drobno posiekaj i wymieszaj z serem lazur.

3. Gruszki umyj i osusz. Z każdej zetnij grubszy podłużny plasterek tak, aby ogonek pozostał. Łyżeczką wydrąż miąższ z pestkami. Skrop środki sokiem z cytryny. Następnie napełnij nadzieniem.

4. Na wierzchu połóż wiórki masła. Tak przygotowane gruszki ułóż na tackach do grillowania. Piecz około 20 minut.

5.Cukinie kroimy na podłużne plastry i grillujemy. Ser rozrabiamy z jogurtem , doprawiamy solą, pieprzem. Każdy plaster cukinie smarujemy serem i zwijamy w ruloniki, Pomidorki kroimy na pól i grillujemy. Układamy na cukinii

file1339706598



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...