Grillowane bakłażany z salsą
Artykuł zewnętrzny
Grillowany bakłażan z salsą z czarnych oliwek, pomidora i ogórków
Składniki:
* 1 szt bakłażan
* 2 szt pomidory,
* czarne oliwki,
* 1 szt cebula,
* 1 szt ogórek zielony,
* szczypiorek,
* 2 szt korniszony,
* sól,
* 1 ząbek czosnek,
* pieprz,
* oliwa
* sos winegret Winiary
Przygotowanie:
Bakłażana kroimy w plastry solimy i odstawiamy na ok 10 min. Następnie myjemy i osuszamy. Grillujemy go z dwóch stron. Robimy salsę. Pomidory, ogórki, cebulę i oliwki drobno siekamy. Dodajemy wyciśnięty czosnek, posiekany szczypiorek sól,pieprz,oliwę i łyżeczkę proszku sos winegret Winiary do smaku. Mieszamy salsę chłodzimy. Taką salsę nakładamy na grillowanego bakłażana.