Grillowana szynka z sałatką

17 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowana szynka z sałatką hawajską i słodkimi ziemniakami

Składniki:
Sałatka: 1/4 świeżego ananasa, drobno pokrojonego
1/2 czerwonej cebuli, drobno pokrojonej w kostkę
2 łyżki posiekanej kolendry
2 łyżeczki świeżo startej skórki z limonki
1 łyżka soku z limonki
1/4 łyżeczki papryki
1/4 łyżeczki soli
Pozostałe: 2 duże słodkie ziemniaki
2 łyżki oleju
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
2 duże plastry szynki (mięsa), lekko podgotowane
1 i 1/2 łyżeczki miodu
Przygotowanie:
Składniki sałatki delikatnie wymieszać w misce. Wymieszać olej, sól i pieprz w dużej misce, dodać ziemniaki, wymieszać. Grillować 30 min., obracając od czasu do czasu, aż plasterki będą lekko zwęglone. Miód wymieszać z 1 łyżką wody. Rozsmarować na szynce. Około 10 min. przed zdjęciem ziemniaków, położyć szynkę na grillu. Mięso podawać z saładką i słodkimi ziemniakami.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz