Grillowana polenta z sałatką pomidorową w 30 min.
Artykuł zewnętrzny
Idealna potrawa dla osób z chorobami krążenia:)
Składniki :
1 cebula
250 g kaszki kukurydzianej
40 g startego parmezanu
sól
łyżeczka octu balsamicznego
1 cukinia
100 g pomidorków koktajlowych
2 łyżki natki pietruszki
pieprz, oliwa z oliwek
Wykonanie:
Kaszkę wrzucam poracjami do 1l. osolonego wrzątku i gotuję na wolnym ogniu, mieszając. Dodaję parmezan i 2 łyżki oliwy studzę i kroję w kostkę. Cukinię kroję wzdłuż na paski. Następnie skrapiam oliwą i doprawiam. Na przemian z polentą nadziewam na patyczki. Griluję 1 minutę. Pomidorki kroję na pół i mieszam z pokrojoną cebulą oraz natką doprawiając sałatkę do smaku:)
Smacznego:)