Grillowana polenta z sałatką pomidorową w 30 min.

4 czerwca 2011,
dodał:
Artykuł zewnętrzny

Idealna potrawa dla osób z chorobami krążenia:)


Składniki :

1 cebula

250 g kaszki kukurydzianej

40 g startego parmezanu

sól

łyżeczka octu balsamicznego

1 cukinia

100 g pomidorków koktajlowych

2 łyżki natki pietruszki

pieprz, oliwa z oliwek

Wykonanie:

Kaszkę wrzucam poracjami do 1l. osolonego wrzątku i gotuję na wolnym ogniu, mieszając. Dodaję parmezan i 2 łyżki oliwy studzę i kroję w kostkę. Cukinię kroję wzdłuż na paski. Następnie skrapiam oliwą i doprawiam. Na przemian z polentą nadziewam na patyczki. Griluję 1 minutę. Pomidorki kroję na pół i mieszam z pokrojoną cebulą oraz natką doprawiając sałatkę do smaku:)

Smacznego:)



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.