Grillowana polenta z sałatką pomidorową w 30 min.

4 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Idealna potrawa dla osób z chorobami krążenia:)


Składniki :

1 cebula

250 g kaszki kukurydzianej

40 g startego parmezanu

sól

łyżeczka octu balsamicznego

1 cukinia

100 g pomidorków koktajlowych

2 łyżki natki pietruszki

pieprz, oliwa z oliwek

Wykonanie:

Kaszkę wrzucam poracjami do 1l. osolonego wrzątku i gotuję na wolnym ogniu, mieszając. Dodaję parmezan i 2 łyżki oliwy studzę i kroję w kostkę. Cukinię kroję wzdłuż na paski. Następnie skrapiam oliwą i doprawiam. Na przemian z polentą nadziewam na patyczki. Griluję 1 minutę. Pomidorki kroję na pół i mieszam z pokrojoną cebulą oraz natką doprawiając sałatkę do smaku:)

Smacznego:)