Grillowana pierś z kurczaka przekładana pietruszką i serkiem

25 stycznia 2012, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki dla 2 osób:

2 duże piersi kurczaka

serek topiony ziołowy

pół pęczka natki pietruszki

ząbek czosnku

3 łyżki oliwy

ulubiona przyprawa do potraw z grilla

Piersi rozcinamy wzdłuż tworząc kieszonkę. Układamy w niej pokrojony w plastry serek topiony. Siekamy drobno natkę pietruszki i obficie posypujemy ser, moźna troszkę ugnieść palcami żeby zlepiła się z serkiem. Piersi „zamykamy” i odkładamy na jakieś 3 godzinki posmarowane marynatą i zainięte w folię aluminiową. Marynatę robimy z oliwy, wyciśniętego ząbka czosnku i dodatku ulubionej przyprawy do grilla.

Grillujemy dość krótko, aż mięso stanie się białe, a serek zacznie wypływać bokami. Świetnie komponuje się z podpieczonymi ziemniakami i grillowanym pomidorem.

Smacznego!

file1327497146



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...