Grillowana pierś z kurczaka przekładana pietruszką i serkiem

25 stycznia 2012,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki dla 2 osób:

2 duże piersi kurczaka

serek topiony ziołowy

pół pęczka natki pietruszki

ząbek czosnku

3 łyżki oliwy

ulubiona przyprawa do potraw z grilla

Piersi rozcinamy wzdłuż tworząc kieszonkę. Układamy w niej pokrojony w plastry serek topiony. Siekamy drobno natkę pietruszki i obficie posypujemy ser, moźna troszkę ugnieść palcami żeby zlepiła się z serkiem. Piersi „zamykamy” i odkładamy na jakieś 3 godzinki posmarowane marynatą i zainięte w folię aluminiową. Marynatę robimy z oliwy, wyciśniętego ząbka czosnku i dodatku ulubionej przyprawy do grilla.

Grillujemy dość krótko, aż mięso stanie się białe, a serek zacznie wypływać bokami. Świetnie komponuje się z podpieczonymi ziemniakami i grillowanym pomidorem.

Smacznego!

file1327497146



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...