Grillowana pierś z kurczaka przekładana pietruszką i serkiem
Artykuł zewnętrzny
Składniki dla 2 osób:
2 duże piersi kurczaka
serek topiony ziołowy
pół pęczka natki pietruszki
ząbek czosnku
3 łyżki oliwy
ulubiona przyprawa do potraw z grilla
Piersi rozcinamy wzdłuż tworząc kieszonkę. Układamy w niej pokrojony w plastry serek topiony. Siekamy drobno natkę pietruszki i obficie posypujemy ser, moźna troszkę ugnieść palcami żeby zlepiła się z serkiem. Piersi „zamykamy” i odkładamy na jakieś 3 godzinki posmarowane marynatą i zainięte w folię aluminiową. Marynatę robimy z oliwy, wyciśniętego ząbka czosnku i dodatku ulubionej przyprawy do grilla.
Grillujemy dość krótko, aż mięso stanie się białe, a serek zacznie wypływać bokami. Świetnie komponuje się z podpieczonymi ziemniakami i grillowanym pomidorem.
Smacznego!