Grillowana pierś z kurczaka przekładana pietruszką i serkiem

25 stycznia 2012, dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

Składniki dla 2 osób:

2 duże piersi kurczaka

serek topiony ziołowy

pół pęczka natki pietruszki

ząbek czosnku

3 łyżki oliwy

ulubiona przyprawa do potraw z grilla

Piersi rozcinamy wzdłuż tworząc kieszonkę. Układamy w niej pokrojony w plastry serek topiony. Siekamy drobno natkę pietruszki i obficie posypujemy ser, moźna troszkę ugnieść palcami żeby zlepiła się z serkiem. Piersi „zamykamy” i odkładamy na jakieś 3 godzinki posmarowane marynatą i zainięte w folię aluminiową. Marynatę robimy z oliwy, wyciśniętego ząbka czosnku i dodatku ulubionej przyprawy do grilla.

Grillujemy dość krótko, aż mięso stanie się białe, a serek zacznie wypływać bokami. Świetnie komponuje się z podpieczonymi ziemniakami i grillowanym pomidorem.

Smacznego!

file1327497146



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...