Grillowana miruna z groszkiem cukrowym

1 lutego 2012, dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

składniki:

* 1 szt miruna,
* 5 szt groszek cukrowy – strąki,
* cytryna,
* Przyprawa do ryb.

Mirunę rozmrażamy osuszamy papierowym ręcznikiem i posypujemy przyprawa do ryb -nie za dużo. Strączki myjemy ,suszymy ręcznikiem papierowym. Wszystko grillujemy na patelni grillowej  lub grillu elektrycznym mocno rozgrzanej  Z obu stron. Podajemy skropione sokiem z cytryny .Można także skopić oliwą z oliwek. Podajemy do ryżu najlepiej dzikiego. Danie  lekkie i dietetyczne.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...