Grillowana biała kiełbaska z pikantną glazurą | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Grillowana biała kiełbaska z pikantną glazurą

30 stycznia 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: 8 małych białych parzonych kiełbasek, 2 cebule, 3 łyżki marynowanych zielonych olwiek drylowanych, suszony tymianek, papryka marynowana z serem solankowym, cynamon.

Glazura: 1/2 szkl. super pikantnego ketchupu, 2 łyżki miodu, 3 ząbki czosnku w oleju włoskim, łyżeczka mielonego imbiru, łyżeczka słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, sól, pieprz.

Wszystkie składniki glazury wymieszać w miseczce, dodać posiekany czosnek. Kiełbaski posmarować glazurą, nakłuć w kilku miejscach patyczkami do szaszłyków. Ułożyć je obok siebie na kształt koła i spiąć patyczkami. W oliwki włożyć po kawałku papryczki z serem. Powciskać je pomiędzy kiełbaski. Ułożyć na folii aluminiowej lub tacce do grillowania. Cebule obrać, pokroić w plastry, oprószyć cynamonem i ułożyć naokoło kiełbasek. Grillować ok. 20 min z obu stron lub piec ok. 20-25 min w piekarniku w temp. 220st.

Kiełbaski są bardzo pikantne, świetne na popołudnie w gronie znajomych. Podawać z sałatką ze świeżych warzyw.

file1327943262



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Złomowanie auta
Dziś jest takie zapotrzebowanie na tanie auta że warto je sprzedać całe, np. dla początkującego...
tworzymy opowiadanie - zabawa
.....ale ona natychmiast zaczęła szukać sobie kolejnego męża. ..
Parkiet - trudny wybór
A nie lepsze drewno bez lakieru...?
Oryginalne produkty z Anglii
Poza tym za daleki transport też się płaci wyższą cenę produktów....