Gotowany kurczak – panierowany i obsmażany

24 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Gotowany kurczak – panierowany i obsmażany


Pomysł na wykorzystanie mięsa z kurczaka z rosołu ( lub innego wywaru ). Jeśli gotujemy wywar na zupę na kurczaku i nie wkładamy mięsa do zupy lub nie używamy do innego dania można większe jego kawałki wykorzystać do zrobienia II dania.

Czas : 15 minut

Składniki :

2-4 kawałki ugotowanego mięsa z kurczaka ( zależy jak są duże )
1 jajko
bułka tarta
sól
pieprz mielony
1 łyżka masła
3 łyżki oleju

Mięso z kurczaka posolić , popieprzyć , lekko ucisnąć tak by nadać mu kształt i panierować w jajku i bułce tartej .Na patelni rozgrzać olej z masłem i podsmażyć kotleciki na rumiano z obu stron .
Można panierować dodając do bułki tartej odrobinę utartego ostrego sera .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.