Gorąca czekolada

17 października 2011, dodał: Mooi26
Artykuł zewnętrzny
  • składniki:
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • 1 tabliczka czekolady mlecznej
  • 200 ml śmietany 30%;
  • 150 ml mleka;

Czekoladę można zetrzeć, ale to nie jest konieczne, ponieważ połamana na kawałki również się rozpuści. Mleko zagotować razem ze śmietaną. Do gotującej się mieszanki wrzucić wszystko czekoladę. Mieszać, żeby się nie przypaliło i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, aż zgęstnieje.

file1297427160



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

HCV się rozprzestrzenia
Według danych WHO na przewlekłe zapalenie wątroby typu C choruje już 50 milionów...
Jak zepsuć sobie związek?
Podobno to 5 najczęstszych sposobów na nieudany związek: 1. Idealizowanie - poddawanie się magii...
Czy zlikwidują kasy samoobsługowe?…
Kasy samoobsługowe wprowadza coraz więcej polskich sklepów, jednak zagraniczne sieci coraz częściej podejmują...
Zaostrzenie przepisów dot. handlu t…
Unijny System Track&Trace, czyli System Śledzenia Ruchu i Pochodzenia Wyrobów Tytoniowych ma służyć zapobieganiu...