Golonko z wody

22 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

1 tylne golonko wieprzowe

2i1/2 l wody

2 liście laurowe

5 kulek ziela angielskiego

1 łyzka soli

5 kulek pieprzu ziarnistego

W garnku zagotowujemy wodę z przyprawami. Nad gazem opalamy ewentualne resztki szczeciny, golonko myjemy i wkładamy do wrzątku. Gotujemy do miękkości na wolnym ogniu (ok. 3 godziny). Podajemy z pieczywem, musztarda lub chrzanem.

Smacznego!

file1266831894



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...