Golonko z wody

22 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

1 tylne golonko wieprzowe

2i1/2 l wody

2 liście laurowe

5 kulek ziela angielskiego

1 łyzka soli

5 kulek pieprzu ziarnistego

W garnku zagotowujemy wodę z przyprawami. Nad gazem opalamy ewentualne resztki szczeciny, golonko myjemy i wkładamy do wrzątku. Gotujemy do miękkości na wolnym ogniu (ok. 3 godziny). Podajemy z pieczywem, musztarda lub chrzanem.

Smacznego!

file1266831894



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...