Golonko z wody

22 lutego 2010,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

1 tylne golonko wieprzowe

2i1/2 l wody

2 liście laurowe

5 kulek ziela angielskiego

1 łyzka soli

5 kulek pieprzu ziarnistego

W garnku zagotowujemy wodę z przyprawami. Nad gazem opalamy ewentualne resztki szczeciny, golonko myjemy i wkładamy do wrzątku. Gotujemy do miękkości na wolnym ogniu (ok. 3 godziny). Podajemy z pieczywem, musztarda lub chrzanem.

Smacznego!

file1266831894



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...