Golonka w piwie

31 sierpnia 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 2 golonki
– włoszczyzna
– 2 szklanki jasnego piwa
– 4 ząbki czosnku
– majeranek
– tymianek
– szklanka śmietany
– 3 łyżki keczupu
– 3 łyżki przecieru pomidorowego
– sól, pieprz

Golonki posyp solą, pieprzem i ziołami. Naszpikuj obranym czosnkiem, zalej piwem i odstaw na 2 godziny. Następnie golonki z wywarem przełóż do garnka. Gotuj do miękkości około 2,5 godziny, oczyść, pokrój w słupki włoszczyznę i na 15 minut przed końcem gotowania dołóż do golonki. Ugotowane golonki przełóż do brytfanki, wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C. Zapiekaj przez 10 minut. Wywar z golonek gotuj az odparuje płyn, dodaj przecier pomidorowy, śmietanę. Wymieszaj i zagotuj, przypraw do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....