Golonka w piwie | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Golonka w piwie

31 sierpnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 2 golonki
– włoszczyzna
– 2 szklanki jasnego piwa
– 4 ząbki czosnku
– majeranek
– tymianek
– szklanka śmietany
– 3 łyżki keczupu
– 3 łyżki przecieru pomidorowego
– sól, pieprz

Golonki posyp solą, pieprzem i ziołami. Naszpikuj obranym czosnkiem, zalej piwem i odstaw na 2 godziny. Następnie golonki z wywarem przełóż do garnka. Gotuj do miękkości około 2,5 godziny, oczyść, pokrój w słupki włoszczyznę i na 15 minut przed końcem gotowania dołóż do golonki. Ugotowane golonki przełóż do brytfanki, wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C. Zapiekaj przez 10 minut. Wywar z golonek gotuj az odparuje płyn, dodaj przecier pomidorowy, śmietanę. Wymieszaj i zagotuj, przypraw do smaku.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...