Golonka w piwie

31 sierpnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 2 golonki
– włoszczyzna
– 2 szklanki jasnego piwa
– 4 ząbki czosnku
– majeranek
– tymianek
– szklanka śmietany
– 3 łyżki keczupu
– 3 łyżki przecieru pomidorowego
– sól, pieprz

Golonki posyp solą, pieprzem i ziołami. Naszpikuj obranym czosnkiem, zalej piwem i odstaw na 2 godziny. Następnie golonki z wywarem przełóż do garnka. Gotuj do miękkości około 2,5 godziny, oczyść, pokrój w słupki włoszczyznę i na 15 minut przed końcem gotowania dołóż do golonki. Ugotowane golonki przełóż do brytfanki, wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C. Zapiekaj przez 10 minut. Wywar z golonek gotuj az odparuje płyn, dodaj przecier pomidorowy, śmietanę. Wymieszaj i zagotuj, przypraw do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.