Golonka w piwie

31 sierpnia 2010,
dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– 2 golonki
– włoszczyzna
– 2 szklanki jasnego piwa
– 4 ząbki czosnku
– majeranek
– tymianek
– szklanka śmietany
– 3 łyżki keczupu
– 3 łyżki przecieru pomidorowego
– sól, pieprz

Golonki posyp solą, pieprzem i ziołami. Naszpikuj obranym czosnkiem, zalej piwem i odstaw na 2 godziny. Następnie golonki z wywarem przełóż do garnka. Gotuj do miękkości około 2,5 godziny, oczyść, pokrój w słupki włoszczyznę i na 15 minut przed końcem gotowania dołóż do golonki. Ugotowane golonki przełóż do brytfanki, wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C. Zapiekaj przez 10 minut. Wywar z golonek gotuj az odparuje płyn, dodaj przecier pomidorowy, śmietanę. Wymieszaj i zagotuj, przypraw do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...