Golonka najzwyklejsza

26 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Golonka najzwyklejsza

Ukochane danie Panów ( i nie tylko ). Do tego groch z kapustą i piwko. Raczej nie polecam namawiania na zjedzenie golonki dzieci. Określają ją jako ,, trzęsące się , tłuste fuj „ . Ciekawe, że potem wyrastają i im to fuj przechodzi .

Czas :2-3 godzin

Składniki :

2 średnie golonki
włoszczyzna
2 łyżeczki Ziarenek smaku
3 liście laurowe
4 ziela angielskie
2 łyżki masła

Golonki oczyścić ( jeśli trzeba opalić ). Włoszczyznę obrać . Do garnka włożyć golonki , włoszczyznę , ziele angielskie, liście laurowe, ziarenka smaku . Zalać wodą i gotować przez 2-3 godzin aż golonki będą miękkie. Wyjąć z garnka. Wyluzować kości ( lub nie jak kto lubi ). Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć golonki na rumiano ( jeśli ktoś woli gotowane to nie podsmażać ).

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....