Golonka do chleba wyśmienita 2

1 marca 2010,
dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Polecam,bardzo smakowita goloneczka,połowę zjedliśmy na śniadanie:)

Składniki:

2 duże golonki
2 duże liście laurowe
ziele angielskie 7 ziaren
pieprz 10 ziaren
2 łyżki soli
1 czubata łyżka kucharka
1 łyżka czosnku granulowanego
1 łyżka majeranku
ostra lub słodka papryka

Tym razem golonek nie nacieramy przyprawami,moczymy golonkę przez 30 min w zimnej wodzie,myjemy.
Do garnka sypiemy wszystkie przyprawy,wkładamy golonki zalewamy wodą,wody ma być tyle żeby golonki były przykryte.
Gotujemy golonki do miękkości,moje gotowały się około 1,5 godz,na małym ogniu.
Gorące golonki wyjąć z wody do większej salaterki,chwilę przestudzić,wyjąć kości.
Czyste mięso,doprawić jeszcze papryką, czosnkiem,przyprawić wg własnego uznania ,wymieszać.
Rozłożyć 2 duże kawałki foli spożywczej przylepnej,wyłożyć mięso zwinąć,formując roladę.
Następnie obwinąć kilka razy ścisło golonkę, folią żeby  wszystko mocno się trzymało.
Wsadzić na noc do lodówki, aż dobrze zastygnie.
Na drugi dzień rozciąć nożyczkami folię i zdjąć,ułożyć golonkę na półmisku,pokroić w plastry.
Smacznego.

file1267481109



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....