Gołąbki z ryżem w sosie pomidorowym

30 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    biała kapusta 1 główka
    mielone mięso  50 dag
    ryż 1 szklanka
    cebula 1 szt.
    listek laurowy 1 szt.
    sól
    pieprz
    majeranek
    ziele angielskie
    koncentrat pomidorowy 1  słoiczek
    kostki bulionowe 3
    smalec 1 łyżka

      Ryż ugotuj odcedź i wystudź. Wytnij głąb kapusty. Całą główkę gotuj w posolonym wrzątku, stopniowo zdejmując sparzone liście. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Wymieszaj z mięsem i ryżem. Dopraw majerankiem, solą i pieprzem.

      Na każdy liść nałóż porcję mięsnego farszu, zroluj. W szerokim garnku ułóż ciasno gołąbki. Dodaj 2 kostki bulionowe, przyprawy oraz 2 łyżeczki koncentratu. Zalej wodą, dołóż smalec. Duś 30 min.

      Na koniec gotowania dodaj koncentrat pomidorowy.

      file1264858572



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz


      FORUM - bieżące dyskusje

      Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
      Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
      Jak poznałyście i zakochałyscie się…
      Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
      Wzór na spodniach
      Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
      wzdęcia
      Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...