Gołąbki z ryżem w sosie pomidorowym

30 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    biała kapusta 1 główka
    mielone mięso  50 dag
    ryż 1 szklanka
    cebula 1 szt.
    listek laurowy 1 szt.
    sól
    pieprz
    majeranek
    ziele angielskie
    koncentrat pomidorowy 1  słoiczek
    kostki bulionowe 3
    smalec 1 łyżka

      Ryż ugotuj odcedź i wystudź. Wytnij głąb kapusty. Całą główkę gotuj w posolonym wrzątku, stopniowo zdejmując sparzone liście. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Wymieszaj z mięsem i ryżem. Dopraw majerankiem, solą i pieprzem.

      Na każdy liść nałóż porcję mięsnego farszu, zroluj. W szerokim garnku ułóż ciasno gołąbki. Dodaj 2 kostki bulionowe, przyprawy oraz 2 łyżeczki koncentratu. Zalej wodą, dołóż smalec. Duś 30 min.

      Na koniec gotowania dodaj koncentrat pomidorowy.

      file1264858572



      FORUM - bieżące dyskusje

      Ile w Was jest narcyzmu?
      U mnie narcyzmu jest coraz mniej, akceptuję nawet objawy starzenia :)
      dodatkowa gotówka na wesele
      Już te wesela nie są tak wystawne, bo ludzie zmądrzeli jak kryzys nastał i inflacja...
      Święta Bożego Narodzenia
      A ja jem to, co lubię, nie daję się omamić tradycji z jej uświęconymi daniami:)
      Dieta przy kamicy nerkowej.
      Szczawiany są tu niewskazane, np. obecne w tak zdrowym niby szpinaku...