Gołąbki z pieczarkami
Artykuł zewnętrzny
60 dkg mięsa mielonego
2 małe bułeczki czerstwe
3 duże pieczarki
1 cebula
vegeta
pieprz
listek laurowy
ziele angielskie,
marchewka
1 jajko
Zemleć mięso, cebulę, pieczarki i namoczone wcześniej czerstwe bułeczki. dodać resztę składników. Wyrobić masę mięsną. Wcześniej sparzyć kapustę i zdjąć z niej liście. Mięso nakładać na liście i zawijać. Ułożyć ścisło w garnku, zalać wodą, dodać listek, ziele angielskie i wsypać vwgetę. Dusić na wolnym ogniu około 30 – 40 minut. Można dodać koncentrat pomidorowy lub świeże pomidory.
// <![CDATA[// <![CDATA[
var nsix_params = new Object();
nsix_params.fcolor = '#FF6600′;//
nsix_params.adareas = [’intertext’];//
document.write(”);
// ]]>