Gołąbki z pieczarkami

9 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    60 dkg mięsa mielonego
    2 małe bułeczki czerstwe
    3 duże pieczarki
    1 cebula
    vegeta
    pieprz
    listek laurowy
    ziele angielskie,
    marchewka
    1 jajko

      Zemleć mięso, cebulę, pieczarki i namoczone wcześniej czerstwe bułeczki. dodać resztę składników. Wyrobić masę mięsną. Wcześniej sparzyć kapustę i zdjąć z niej  liście. Mięso nakładać na liście i zawijać. Ułożyć ścisło w garnku, zalać wodą, dodać listek, ziele angielskie i wsypać vwgetę. Dusić na wolnym ogniu około 30 – 40 minut. Można dodać koncentrat pomidorowy lub świeże pomidory.

      // <![CDATA[// <![CDATA[
      var nsix_params = new Object();
      nsix_params.fcolor = '#FF6600′;//
      nsix_params.adareas = [’intertext’];//
      document.write(”);
      // ]]>

      file1263050163



      FORUM - bieżące dyskusje

      Doda Dream Show
      Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
      Pracoholizm
      AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
      klejenie butów
      Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
      Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
      Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....